Zorg goed voor jezelf en voor anderen!

News

#stayhealthy

Het hele idee achter friday.nl is #forbetterweekends. Nu we met bijna heel de wereld aan huis gekluisterd zitten moeten we er ook thuis het beste van maken. Geen events, festivals of concerten meer en zelf verjaardagen en socializen met vrienden wordt afgeraden. De restaurants zijn dicht, geen kroeg meer open. Vorig weekend besloot half Nederland hals over kop te gaan hamsteren, en daar zitten we dan. 

hamsteren


Hamsteren in corona tijd

Maar wat moet je eigenlijk hamsteren? Wat sla je in? En voor welke periode? zijn wcrollen nou echt het eerste waar je aan denkt? Persoonlijk denken wij eerder aan bier, wijn en wat te snacken. Maar dat is uiteraard voor in de avond. En daar houd je dit verrekte virus niet mee buiten de deur.


Eet gezond en neem desnoods extra vitaminen!

In onze packs zat al een mix van vitaminen en mineralen. Omdat we in deze tijd vooral een steentje willen bijdragen aan de gezondheid en ervoor willen zorgen dat we allemaal sterk zijn, hebben we de inhoud van onze packs tijdelijk aangepast. Feesten is natuurlijk niet gezond en iets te veel biertjes drinken ook niet, maar omdat we weten dat het heel verleidelijk is om onder het genot van een van de vele virtuele feestjes toch thuis los te gaan willen wij er wel voor zorgen dat je gezond blijft.

#stayhealthy #stayhome

Healthy packs

Tijdens de corona crisis, extra veel vitamines, een dubbele portie Jake bars én alleen natuurlijke anti-kater middelen. Zorg dat je lijft zelf sterk genoeg is om dit virus te bestrijden! 

Zorg goed voor jezelf!

Let op!

Zeker nu er naast Corona ook een enorme griep golf heerst en er dankzij alle thuisfeestjes toch heel wat katers om de hoek kijken is het verleidelijk om in de medicijnkast naar een aspirientje te grijpen. Het is echter juist nu in deze tijden belangrijk dat je het gebruik van NSAID's (bijvoorbeeld ibuprofen, nurofen, naproxen, diclofinac) beperkt. Deze verhogen ACE2-receptoren waardoor de kans groter zou kunnen zijn dat een virus je cellen binnen dringt. 

Het is nog niet bewezen, maar in dit geval.. beter voorkomen dan op een verkeerde manier genezen.

''Voor de huidige corona-infectie is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat pijnstillers met een ontstekingsremmende werking (ook wel NSAIDs genoemd, waaronder ibuprofen) het verloop van de infectie zou kunnen verergeren. We adviseren, in overeenstemming met de behandelrichtlijnen van de NHG, paracetamol als veilige en betere keus om in eerste instantie koorts en pijn te onderdrukken. Paracetamol heeft ten opzichte van NSAIDs minder bijwerkingen en helpt voldoende tegen koorts en pijn.*''

Meer hierover lees je in het advies van het Europees Medicijnagentschap EMA.

 

*Bron: 

https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-het-nieuwe-coronavirus/updates-medicijn-tegen-coronavirus-en-beschikbaarheid-van-medicijnen